Global Fisioteràpia
Presentació

Especialitats/Tractaments
    Fisioteràpia
    Osteopatia

Recull Noticies

On Estem

Contactar
 
OSTEOPATIA
L'osteopatia és una teràpia únicament manual i totalment complementària a la medicina convencional, que té com a objectiu principal retornar al pacient el seu equilibri biomecànic i homeostàsic.

Es basa en els principis del seu precursor: el Dr. A. T. Still (1828 -1917), metge americà, qui a partir de l'observació i dels seus coneixements d'anatomia i biomecànica, va postular que la salut i el correcte funcionament de la persona depenen de la integritat global del cos.

D'aquesta manera, el cos està considerat com a una unitat indivisible en el que l'estructura (sistema músculo-esquelètic, òrgans i vísceres) i la funció de l'organisme estan íntimament lligades i una depèn de l'altra. Així doncs, és una teràpia que té en compte la globalitat del pacient en l'aspecte biomecànic, bioquímic (alimentació, hormonal) i psicològic.

A través de tècniques segures adaptades a cada pacient i a les seves necessitats, l'osteòpata ajudarà a reequilibrar l'estructura de l'individu per tal que pugui millorar així la seva funcionalitat general i millorar o conservar la seva salut.

Indicacions:
El tractament osteopàtic és ben conegut en la millora de lesions o disfuncions de la columna vertebral, així com en transtorns de l'aparell músculo-esquelètic. Però també pot ser molt efectiu en altres àmbits com: problemes digestius, problemes respiratoris, transtorns circulatoris, disfuncions del sistema nerviós, transtorns pediàtrics, problemes genito-urinaris.

Així, l'osteòpata pot ajudar molt en:
 • Lesions de la columna vertebral
  Cervicàlgies, lumbàlgies, ciatàlgies, hèrnies discals.
 • Problemes de l'aparell locomotor
  Tendinitis, contractures musculars, esquinços.
 • Transtorns digestius
  Acidesa, estrenyiment, hèrnia hiatal, còlon irritable.
 • Transtorns respiratoris
  Sinusitis, refredats de repetició, tos improductiva.
 • Problemes durant l'embaràs
  Ciàtiques, dolors lumbars, dolor inguinal.
 • Transtorns genito-urinaris
  Dolors menstruals, disparèunia, incontinència.
 • Transtorns pediàtrics
  Còlics, hiperactivitat, alteracions de la son.
 • Altres
  Prevenció de lesions, problemes de l'estrès, bruxisme, migranyes tensionals, cansament, millora de l'estat de salut en general.


Osteopatia